Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение " задържане под стража ", взета от Старозагорския окръжен съд по отношение на Калоян Драгиев на 31 години, срещу които е постъпило искане за екстрадиция от департамента по правосъдието на САЩ с цел провеждане спрямо него на наказателно разследване.

Той е обвинен за извършени престъпления по НК на САЩ: заговор за използване на фалшифицирани устройства за достъп, банкова измама и квалифицирана кражба на самоличност.

Апелативният съд прецени, че е налице реална опасност Драгиев да се укрие от наказателно преследване, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Драгиев бе обявен за издирване с червен бюлетин на Интерпол. Той е задържан по повод постъпило искане от съдебните власти на САЩ, в което са посочени обвиненията, заради които се издирва, и законите, които е нарушил, а именно - кражба на лични данни в 99 случая, банкова измама, използване на средства за неправомерен достъп - 18 случая, притежаване на средства за неправомерен достъп и други, като максималното предвидено наказание е 30 години лишаване от свобода.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg