Пловдивчанинът, пребит от охранители в клуб „Сикретс” , отново е приет в болница, научи TrafficNews. При направените повторен преглед и скенер, е установено, че Йордан Велчев има счупено ребро. В интервю за медията след побоя, Велчев разказа, че е бил изведен без причина от охраната на дискотеката, завлечен в стая в комплекса и пребит от 5-6 униформени служители.  Днес  неговият адвокат е входирал жалба в прокуратурата. Както съобщихме петима пловдивчани  бяха задържани след сблъсък между охраната на клуб "Сикретс" и клиенти. Сред арестуваните имаше и двама служители на охранителна фирма, която охранява дискотеката. Арестите бяха извършени  два дни след екшън, който започнал в петък /25.10/ и продължил в събота вечер. Искрата била запалена след побой на двама посетители. Гардовете затворили единия в стая и започнали да го бият. Вторият бил бит пред входа на дискотеката. И двамата твърдят, че не знаят каква е причината за боя.

Пребитият в клуб "Сикретс": Охранители ме ритаха и скачаха върху менЙордан Велчев е категоричен, че не е дал никакъв повод за побоя

След публикациите, друг пловдивчанин се свърза с редакцията на TrafficNews, за да разкаже за аналогичен инцидент, на който той е станал жертва през февруари. 

- Каква е причината да потърсите TrafficNews?

 - Видях вашите статии за побоя в Сикретс и направих паралел с това , което ми се случи на мен през февруари. На 15 срещу 16 февруари заедно с мои приятели отидохме в клуба. Поръчахме си питиета, говорихме си, не е имало скандали с персонала или други посетители. Беше около половин час след като пристигнахме, когато дойдоха няколко човека от охраната и буквално ме извадиха навън. Хвърлиха ме по стълбите, после ме обградиха 7-8 души и започнаха да ме удрят и ритат. По някое време загубих съзнание, но след това приятелите ми казаха, че охранителите са продължили да ме ритат. Каква беше причината за този побой и до ден днешен не знам.

 - Какви травми имахте след побоя?

 - Главата ми беше разцепена, имах 7-8 шева. Целият бях в синини, натъртвания по цялото тяло. Едва ходех.

 - Оплакахте ли се в полицията?

 - Първоначално не. Моите приятели спряха едно такси на булеварда, за да ме закарат в болницата, защото бях целия в кръв. Първото отказаха да ме качи, второто ме закара до хирургиите.

На следващият ден се свързаха с мен представители на охранителната фирма и ми казаха, че искат да се разберем без съд и полиция. Казаха, че са изгледали записите от камерите и според тях само един от служителите ме е бил. Той дойде, представи се , призна си и каза, че ще ми заплати обезщетение за случилото се. След известно време ми се обади и ми каза, че няма пари и няма възможност да ми плати. Аз си бях извадил медицинско и пусках жалба в прокуратурата. 10 месеца по-късно нищо не е се случило , делото само обикаля от едно районно в друго.

Държа  да отбележа , че въпросната вечер когато ме закараха в болницата на Пещерско шосе, докторите бяха в шок , защото бях втори човек за вечерта, пребит от охраната на Сикретс! Това не може да продължава така и да остават без наказани и постоянно да пребиват невинни хора! Аз също мога да им изпратя 30 човека или да хванат всеки един по отделно и да го пребият , но не там е въпроса, а и ще пострадат невинни хора! Чувам, че в Трето районно непрекъснато има жалби от  охраната на „Сикретс”, но нищо не се случва. Надявам се и други пострадали да се свържат с вас и да потърсим заедно правата си. Нали  “Съединението прави силата!”

Бел. ред. Пострадалият  пожела името му да не бъде публикувано, тъй като е мениджър в белгийска фирма, но медията разполага с личните му данни и контакт с него. При проявен интерес ще ги предоставим на органите на реда.