Петима пловдивчани бяха арестувани след сблъсък между охраната на клуб "Сикретс" и клиенти. Сред задържаните са и двама служители на охранителна фирма, която охранява дискотеката.  Искрата била запалена след скандал в клуба, при който двама от посетителите са били бити. Охранителите на клуба извели двама посетители, които според тях нарушавали реда, но вместо да ги изкарат навън, те  затворили единият в една стая и започнали да го бият. Вторият бил бит пред входа на дискотеката. Репортер на TrafficNews се срещна с Йордан Велчев, който е пострадал по-сериозно. 

- Какво се случи в "Сикретс" в петък вечер?

- Всъщност беше вече събота. С двама мои приятели отидохме в "Сикретс". Беше около полунощ. Всъщност нямах никакво намерение да ходя на клуб , но те ме уговориха. Влязохме и се настанихме. Беше около 3 часа сутринта, когато изведнъж се оказахме обградени от няколко мъже от охраната. Грабнаха ме, буквално ме вдигнаха във въздуха и ме изнесоха от дискотеката. Свалиха ме по стълбите и ме хвърлиха н някаква стая, подът на която беше с плочки. Започнаха да ме ритат ожесточена, а един скочи върху крака ми. Около 10-15 минути сигурно съм бил затворен. 

- Колко човека ви биха?

- Не мога да кажа точно. Бях си вдигнал ръцете, за да си предпазя главата. 5 или 6 охранители с униформи. 

- Какво се случи след това?

- Свестих се пред входа. Явно ме бяха изнесли навън. В този момент видях, че 10 човека са се скупчили и ритат приятеля ми - Георги. Станах и се опитах да дръпна двама от униформените. Тогава те се обърнаха и последва втори рунд. Пак загубих съзнание и след това се свестих в линейката. Откараха ме в спешното. Там бяха дошили и трима от охранителите, които обясняваха на докторите , че сме ритали някакви витрини. Всъщност най- близката витрина беше поне на 50 метра от нас. Искаха да ме оставят в болницата, но отказах. Откараха ме в къщи и три дни не можах да стана от леглото. 

- А имате ли документ за травмите?

- Да, ходих в Съдебна медицина , къдете ме освидетелстваха. Георги - също. 

- И все пак, каква според вас е причината охраната да ви изведе от клуба? Няма логика да ви бият без вие да сте извършили нищо. 

- По принцип е така. Но нито сме имали спор със съседна компания, нито сме се закачали с момичета от други маси, нито сме имали спор със сервитьор. Дори не бяхме и кой знае колко пили. Бяхме си поръчали 1 бутилка уиски, пиехме тримата и имаше още уиски в бутилката.  

- Войните стават или за жени, или за пари? Някакви проблеми в тези посоки?

- Абсолютно никакви. Някаква мадама дойде на нашата маса, нещо си говореше с мен, после с Георги. След това си тръгна. Не сме я викали, аз лично не я познавам. 

- Пуснахте ли жалба за случилото се?

- Още не. Три дни бях на легло. Едва вчера успях да се вдигна. Адвокатът ми беше извън града. Утре, най- късно другиден ще пусна жалба в прокуратурата. Със сигурност няма да оставя нещата така. 

- Следващата вечер ваши приятели са се опитали да отмъстят за побоя. Какво знаете за това?

- Разбрах вчера за продължението, когато ме извикаха в Трето районно, за да ме разпитват. Не съм бил там, защото не можех дори да стана. Знам , че някакви приятели на Георги са ходили до "Сикретс" , но нямам други подробности. А и не ги познавам лично. 

- Някой от охранителната фирма свързвал ли се е с вас след инцидента?

- Не, абсолютно никой. 

- Вие има ли ли сте някакви сблъсъци с полицията досега?

- Не , никога. Нямам криминални регистрации, нормален човек съм , с нормална професия. Работя в строителството. Рядко ходя по клубове, в тази дискотека стъпвам за първи път. Очевидно и за последен. 

 

Петима в ареста след нереализиран дуел между охраната на "Сикретс" и пловдивски екшън героиСред задържаните са и двама служители на охранителната фирма, която осигурява реда в клуба

Снимката е илюстративна!