Собственик на стопанския двор, от който бяха иззети над 1500 кг тютюн, е пловдивският бизнесмен Светлозар Алексиев. Крупният бизнесмен се занимава със земеделие и животновъдство, държи бензиностанции, работи по европроекти, изкупува земя. Има имоти в Калояново, хисарското село Мътеница и в Пловдив.

Самият той е от града под тепетата. В момента е в неизвестност и се издирва, съобщава Новинар, според който Алексиев има сериозен гръб и хора от различни институции, под чието крило вероятно е извършвал престъпната си дейност. Арестуваният в обора снощи работник се казва Юсеин Гущеров.

Както вече ви съобщихме, две акции удариха нелегалната тютюнева индустрия у нас, като едно от претарашените депата е край Пловдив. Вчера, след получена информация за осъществяване на незаконната дейност в селскостопанска постройка в с. Калояново, униформени отишли на мястото. В ползвано за обор помещение били намерени 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от вече надробената стока била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга - разпределена в полиетиленови торби.