Пловдивската лекарка, обвинена в трафик на мигранти: Не познавам втория мъж, не съм вземала наркотици

В момента Ирена Персенска е под парична гаранция

20.03.2023 19:50 3408 0
Пловдивската лекарка, обвинена в трафик на мигранти: Не познавам втория мъж, не съм вземала наркотици

Военно-апелативният съд потвърди най-тежките мерки за неотклонение на двамата мъже, задържани заедно с бременна лекарка за превоз на четирима нелегални сирийци този месец.

“Радвам се, че някой се сети, че монетата има 2 страни. Страшно съм възмутена“. Това каза пред bTV Ирена Персенска - обвинена в трафик на мигранти. Бременната в седмия месец жена допълни, че няма общо със случая, при който тя е хваната да шофира кола с четирима нелегални сирийци, но познава част от задържаните.

„Познавам хора от село Труд - бегло. Това момче Георги лично не го познавам. Само по физиономия се знаем. Знам, че той има криминални прояви.

Доктор Персенска отрича и твърденията на вътрешния министър, че е разследвана за каране под въздействието на опиати.

„Никога не съм употребявала. Доброволно направих тест. Всички показатели са отрицателни. Готова съм да дам кръв и във ВМА. Винаги по всяко едно време“, казва тя.

Лекарката, която в момента е под парична гаранция, се закани, че ще търси правата си в съда.

Тя допълва, че не се чувства добре и че не е знаела напрежението да какво води. 

Междувременно съдът остави под стража мъжа, с когото д-р Персенска живее на семейни начала и според обвинението е шофирал пилотна кола.

Младежът, превозвал мигранти, бил потънал в дългове, чакал 5 000 лв. от схематаВоенна прокуратура повдигна обвинения срещу ефрейтора и бременната му приятелка лекарка

Вторият, оставен в ареста, е млад мъж, който твърди, че военният го е принуждавал да участва в схемата.

„Това е по негови думи. Дали това наистина се е случило, ще се установява тепърва. Досъдебното производство е още в начален етап, ще се установява от прокурорите“, коментира адв. Иван Цветков, защитник на задържания Георги Божиков.

„И аз чувам от различни места, че жената е позната на органите на реда, както и другият обвиняем – ефрейторът, предвид едно постановление за прекратяване на досъдебно производство срещу него във връзка с насилие“, обясни още той.

УМБАЛ "Пловдив" за д-р Ирена Персенска: Съществува презумпция за невинност, засега няма да я санкционирамеЛекарката беше хваната да превозва нелегални мигранти

 

 

Изпрати новина