Д-р Елена Персенска, която е обвинена от Военно-Окръжна прокуратура за превозвала бежанци, няма да бъде санкционирана от болницата, в която работи - УМБАЛ "Пловдив". Това съобщиха от ръководството на медицинското заведение.

"Към този момент няма никакви основания да й бъдат налагани, каквито и да била санкции по следните причини: Първо, тя е в болнични и отсъства от работа, и второ съществува презумпция за невиновност - всеки е невинен до доказване на противното", поясниха от болницата. 

Припомняме, че според обвинението д-р Елена Персенска, която е бременна, е превозвала нелегални мигранти от Любимец към Хасково. Престъплението е извършено в съучастие с мъжа, с който живеее на семейни начала - 40-годишен военен ефрейтор в поделение в област Пловдив и 25-годишния Георги Божиков от село Труд. Те са заловени на 10 март да извършват трафик на 8 нелегални мигранти от Сирия.

По-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че жената има и криминално минало свързано с наркотици - шофиране след употреба на забранени вещества. 

Арестуваната бременна жена с бежанци е хващана и друг път, но с наркотициПолицията е следяла групата отдавна

Младежът, превозвал мигранти, бил потънал в дългове, чакал 5 000 лв. от схематаВоенна прокуратура повдигна обвинения срещу ефрейтора и бременната му приятелка лекарка