Николай Накев, който е обвинен за убийството на жена си след употреба на солидно количество алкохол, съвсем скоро ще чуе присъдата си. На днешното заседание в Окръжен съд-Пловдив беше изслушано заключението на вещите лица от направената съдебно-психиатрична и психологична експертиза, след което думата беше дадена на Накев, за да даде обяснения относно фаталната лятна вечер.

Изправят пред съда Николай, убил жена си с подматрачна рамка в Изгрев заради чаша ракияТой се сдоби официално с обвинителен акт

Според обвинителният акт при инцидента на 28 юли вечерта, семейство Накеви били в апартамента си в квартал „Изгрев“. Те употребили солидно количество алкохол, като според съседи това се случвало почти всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа разправа. Причината - жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Накев започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището. Побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били изключително жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Накев сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. В последствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули скандала, но не реагирали, тъй като били свикнали със семейните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи, което се потвърди и от съдебно-медицинската експертиза.

Ще промени ли нещо рестартът на делото срещу Николай, убил жестоко жена си след спор за чаша ракияПроцесът стартира по общия ред, а съседите се застъпиха за Николай Накев

Николай, убил жена си след скандал за ракия, системно я пребивал от ревностСъседи защитиха убиеца, братът на жертвата цитира смс-и отпреди смъртта ѝ

Според съдебно-психиатрична и психологична експертиза, Накев е психично здрав и стабилен мъж няма усложнения в следствие на прекомерна злоупотреба с алкохол. В момента на инцидента е бил в състояние на обикновено алкохолно напиване. Количеството алкохол не е точно фиксирано, но е факт, че е бил пиян.

Самият Накев е обяснил, че по време на скандала му е паднало пердето и не е разсъждавал какво прави. Двамата с Мария са имали отношения с постоянни провокации, градени дълго назад във времето.

Според адвокатите на Накев, в експертизата съществуват съществени противоречия и са налице субективни елементи относно състоянието му по време на деянието. Защитата призова да бъде назначена нова експертиза, което обаче не беше прието от съда.

В своите обяснения за фаталната вечер, Николай Накев започна с това, че напълно признава вината си, но отрече да е имало домашно насилие.Той заяви, че е удрял жена си, но не е искал да я убива.

С Мария имаме брак от 2008 година. Живеехме добре и нямахме проблеми в началото на брака си. В последствие тя започна да пие повече и от тогава започнаха проблемите ни. Прибираше се по нощите и многократно съм я намирал паднала след консумацията на алкохол. Живеехме добре и правихме опити да имаме деца инвитро.

Когато пиеше, тя ставаше агресивна и постоянно ме заплашваше и обиждаше. Аз никога не съм я бил, само съм я бутал.

На 28 юли около 16 часа аз се прибрах от работа. Тогава тя не работеше, защото я бяха изгонили от работа и си беше вкъщи. Беше пияна и едвам гледаше. В коша за боклук намерих празна бутилка от половин литър водка. В спалнята видях, че матрака е напикан и го сложих в хола да съхне.

Аз бях взел една бутилка ракия и след като си направихме салата седнахме да пием по едно питие. Тя беше агресивна и постоянно ме обиждаше и ме псуваше. Каза, че ще ме заколи и, че ще ме отрови.

Мария си глътна първата ракия все едно беше вода. Аз не исках да и давам да пие повече и тя отново ме напсува. Отиде до хладилника да вземе бутилката и аз я бутнах, за да може да седне. След това се укроти за известно време, и после пак си наля ракия. В бутилката почти не беше останало нищо. Аз изпих максимум 200 грама, а бутилката беше 700 мл. По-голямата част я изпи тя.

В чашата ми беше останало съвсем малко ракия и тя я грабна и я изпи цялата. На нея все не и стига пиенето и като свърши се изнервя. Затова и пак се скарахме. Посегна ми със стъклена бутилка от сок, но аз я отблъснах и не успя да ме удари.

Сбихме се докато бяхме в кухнята. Имах синини. В последствие се преместихме в спалнята. Тя попита къде е матрака, а аз и казах че го махнах, защото го е напикала. Бях постелил олекотено одеяло, за да има къде да легнем на меко. Тя се ядоса и отново посегна да ме удари, а аз взех летвата от подматрачната рамка и я ударих с нея 2-3 пъти. Не съм я удрял другаде освен по гърба. След това отидох в кухнята и легнах на ъгловия диван. Когато я оставих беше жива и стоеше права до прозореца.

По едно време се събудих и отидох до спалнята и видях, че беше паднала върху леглото и рамката беше пропаднала. Когато я намерих беше гола и по тялото и имаше много синини. Предполагам, че някои аз съм ги направил, а други са се получили от падането. Отидох при нея и опитах да я прегърна и усетих, че е изстинала и се обадих на 112. Казах,че сме се сбили и че съм я ударил. Казах също, че съм я ударил 10-15 пъти защото преброих толкова синини. Не бях повлиян толкова от алкохола, а по-скоро от напрежението и от нерви, защото ме обиждаше и ми посегна. На 10 август имахме насрочена процедура за инвитро. Взимах даже пари назаем, за да може да имаме дете. Съжалявам за това, което стана с моето момиче и не мога да си го простя. Намирал съм я и друг път пияна вкъщи и паднала. Обичах я и то много и продължавам да я обичам. За мен живота свърши без нея”, завърши разказа си Николай Накев.

По-късно днес се очаква съдът за определи и присъдата на Накев. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Убитата от съпруга си Мария в Пловдив с множество травми, скандалите в дома им били ежедневиеДвамата със съпруга й Николай употребявали алкохол почти всяка вечер