Делото срещу Николай Накев, който уби жена си след спор за чаша ракия, на практика стартира наново преди две седмици след като стана ясно, че се налага смяна на един съдебен заседател с друг поради лични причини. Фаянсаджията е обвинен в жестоко предумишлено убийство в условията на домашно насилие, извършено през лятото на миналата година.

Николай, убил жена си след скандал за ракия, системно я пребивал от ревностСъседи защитиха убиеца, братът на жертвата цитира смс-и отпреди смъртта ѝ

При инцидента на 28 юли вечерта, семейство Накеви били в апартамента си в квартал „Изгрев“. Те употребили солидно количество алкохол, като според съседи това се случвало почти всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа разправа. Причината - жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Накев започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището. Побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били изключително жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Накев сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. В последствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули скандала, но не реагирали, тъй като били свикнали със семейните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи, което се потвърди и от съдебно-медицинската експертиза.

Убитата от съпруга си Мария в Пловдив с множество травми, скандалите в дома им били ежедневиеДвамата със съпруга й Николай употребявали алкохол почти всяка вечер

След рестарта на процеса, Накев пожела делото да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

От изслушването на заключенията на тройната съдебно-медицинска експертиза се потвърди, че убитата Мария е жестоко пребита от съпруга си в деня на инцидента. След аутопсията са констатирани множество счупвания, разкъсвания, наранявания и кръвонасядания по цялото тяло на жената. Травмите, описани в протокола са счупена подезична кост, гръдна травма с няколко счупени ребра от двете страни, кръвонасядания, охлузвания и разкъсни рано по цялото тяло и жестоко разкъсване на черния дроб. Те са причинени от удари с летвата от подматрачната рамка на леглото.

По делото са призовани общо 20 свидетели, като 8 от тях бяха изслушани след рестарта на процеса. Мненията им бяха разнопосочни, като съседите на семейството се застъпиха за Накев, споделяйки че убитата Мария често е посягала към чашката. На коренно различно мнение са близките на жената, които твърдят, че тя е била системно тормозена и пребивана от съпруга си. Самата Мария е споделяла на брат си, че когато се напие Николай става много ревнив и започва да я малтретира.

В сряда предстои изслушване и на останалите свидетели, след което ще бъде определено и кога ще дадат показанията си вещите лица.

Предвиденото от закона наказание за престъплението е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Николай, убил жена си с подматрачна рамка заради чаша ракия, не призна винаДелото ще протече по общия ред с разпит на свидетели