Александър Димитров, който пиян и дрогиран уби таксиметров шофьор на моста на Адата не се яви в съдебната зала днес. Той обжалва пред апелативните магистрати наложеното му наказание от Окръжен съд-Пловдив в размер на 5 години лишаване от свобода.

Ход на делото обаче не беше даден, именно заради липсата на самия обвиняем. Защитата адвокат Генчо Димов и адвокат Атанас Атанасов също не присъстваха в съдебната залата. В началото на заседанието стана ясно, че от адвокат Димов е постъпила молба, в която е споменато , че го е сполетяло заболяване и не може да вземе участие в съдебния процес.

Държавното обвинение изиска от съда да се промени мярката за неотклонение на Александър Димитров от “подписка” в по тежка такава, поради липсата на обвиняемия. Мотивът на прокурора беше подкрепен и от адвоката на пострадалата жена, с която починалия таксиметров водач е живеел на семейни начела. Така съдът от своя страна прецени, че поради неявяването без основателна причина на обвиняемия , следва мярката му за неотклонение “подписка” да бъди изменена в по-тежка такава, а именно “парична гаранция” в размер от 2 хиляди лева. Адвокатите на Димитров също отнесоха глоби по същата причина, а молбата на защитата Димов не беше уважена от магистратите. Определението на Апелативен съд-Пловдив не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Димитров се сдоби с обвинение, след като пиян и надрусан причини катастрофа със смъртен случай на кръстовището на бул. "6-ти септември" и моста на Адата. Инцидентът стана сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен водач на таксиметров автомобил. БМВ-то, управлявано от неправоспособния 23-годишен Александър, не спряло на знак „Стоп“.