50-годишният пловдивчанин, който разби главата на кондуктор в Пловдив се изправя пред съда. Мъжът е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда.

Както TrafficNews разказа още тогава, между пътника и служителя възникнал скандал зарди високата температура в превозното средство . Непосредствено преди на напусне превозното средство, 50-годишният мъж започнал отново да провокира кондуктора, да го обижда, двамата се сдърпали и подсъдимият вече слязъл от автобуса, се качил отново и започнал да нанася удари с ръце в областта на главата кондуктора.

Бутайки го кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята. При падането си ударил силно задната част на главата в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му започнало да тече кръв.

С линейка пострадалият бил транспортиран в болница за оказване на спешна медицинска помощ, а 50-годишният пловдивчанин отведен за срок до 24 часа в Първо районно. 68-годишният служител бе настанен в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Свети Георги” в критично състояние.

Екшън в пловдивски автобус! Пътник бутна кондуктор през вратата, служителят разби главата сиАгресивният пловдивчанин е арестуван

Свидетели на цялата ситуация станали много от возещите се в автобуса пътници, част от които се притекли на помощ.
 
Часове след инцидента с нас се свързаха някой от очевидците, за да разкажат какво се е случило. Тяхната версия коренно се различаваше от тази, представена от полицията и прокуратурата. Според пътниците кондукторът е виновен за скандала и бутане не е имало.
 
"Наричаше го с обидни думи и започна да го удря и бута. В този момент автобусът спря на спирка и вратата се отвори, кондукторът падна не заради удар, а защото беше станало спречкване и точно тогава се отвори вратата. Пътникът не е виновен по никакъв начин. Дори напротив - той веднага слезе и започна да указва първа помощ на кондуктора, той се обади и на 112. Пътувала съм и друг път в този автобус и кондукторът винаги се държи агресивно с пътниците", разказа в края на май миналата година нашата читателка.

Обрат! Свидетелка на екшъна в пловдивски автобус: Кондукторът е виновен, никой не го е бутал СНИМКИСлужителят на градския транспорт първи започнал да удря пътника, той не му отвърнал, даже му помогнал