Свидетелка на екшъна, който се разигра в рейс от градския транспорт в Пловдив и при който пострада кондуктор, разкри подробности за инцидента. Жената се свърза с TrafficNews.bg  и разказа коренно различна версия от тази, която беше първоначално обявена.

Според думите й – пътникът, който в момента е задържан, е напълно невинен, а виновен за цялата история е само кондукторът. Както ви съобщихме, на спирка на булевард „Никола Вапцаров” кондукторът е бил блъснат от агресивен пътник след скандал помежду им. Загубилият равновесие служител политнал през отворената врата и паднал на земята, удряйки главата си. Служителят в момента е в болница с тежка травма.

Не така стоят нещата обаче според нашата читателка - всичко започнало заради жегата, която била в превозното средство. На снимка, която ни изпрати жената, се вижда, че термометърът в рейса показва непоносимите 34 градуса. Климатик няма, затова изтощените от топлината пътници помолили да отворят поне прозорците. Кондукторът първо се развикал на една от пътничките за това, че се оплаква. Според нашата читателка след първия скандал жената, която била нахокана, веднага слязла от рейса, защото се била уплашила от агресивния служител.  

Недоволството на пътниците не спряло дотук. Пътникът, който в момента е задържан за бутането на кондуктора, посегнал да отвори прозорец и казал: ”Всички ще се удушим, поне да отворим прозорците”. Това явно ядосало служителя и той започнал да го псува и обижда, разказва нашата читателка.

Екшън в пловдивски автобус! Пътник бутна кондуктор през вратата, служителят разби главата сиАгресивният пловдивчанин е арестуван

„Наричаше го с обидни думи и започна да го удря и бута. В този момент автобусът спря на спирка и вратата се отвори, кондукторът падна не заради удар, а защото беше станало спречкване и точно тогава се отвори вратата. Пътникът не е виновен по никакъв начин. Дори напротив - той веднага слезе и започна да указва първа помощ на кондуктора, той се обади и на 112. Пътувала съм и друг път в този автобус и кондукторът винаги се държи агресивно с пътниците”, разказва нашата читателка.

Жената е в шок от случилото се, но иска истината да излезе наяве. Тъй като според нея в момента в ареста е напълно невинен човек.