Районна прокуратура – Пловдив, внесе обвинителен акт срещу 48-годишен мъж от Пловдив за закана с убийство, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Обвиняемият живеел със съпругата си и нейната непълнолетна дъщеря, от предишен брак, в общо жилищ. На 9 януари 2015 г. около 19,30 часа тримата били в дома си. Мъжът разговарял със съпругата си и изразил недоволство от дъщеря й, защото при разминаване в коридора не го била поздравила, и я упрекнал, че не е успяла добре да я възпита. В същото време непълнолетното момиче стояло в хола и държало в ръка мобилния си телефон. Обвиняемият го взел от ръцете й, хвърлил го на земята, а след това същото сторил и с кучето, което било на дивана. Причината за агресията било недоволството му, че дъщерята на съпругата му не го уважавала.

Момичето се развикало за помощ, майка й се опитала да се обади на тел. 112. В това време пловдивчанинът се заканил с убийство към двете пострадали: „Ще ви убия! Ще ви изхвърля през терасата и ще ви излежа". Ударил по главата детето и нанасял шамари на майката. Ругаел и продължавал да ги заплашва.

Накрая заявил: „Вземайте си умрялото куче и се махайте". Майката и дъщерята си тръгнали. Животното е било прегледано във ветеринарна клиника и му било назначено лечение. На 10 януари 2015 г. Районен съд – Пловдив, е издал Заповед за незабавна защита от домашно насилие на майката и дъщерята, след която мъжът продължи да звъни на съпругата си и да се заканва, че ако не прекрати делата, „ще я гони до дупка".

Пострадалите са изпитвали силен страх от осъществяването на заканите. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.   

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg