26 –годишният Трифон Филипов твърди, че е бил пребит жестоко в полицията в Пазарджик. Той потърси TrafficNews.bg , за да разкаже за насилието, на което той е бил подложен.

Инцидентът е станал на 1 март вечерта в Пазарджик. „Бях на гости на приятел в Пазарджик и вървяхме по улица в града, когато някаква патрулка спря до нас. Слязоха полицаи, започнаха да ме обискират и ни закараха в полицията.

Там искаха да призная, че съм изхвърлил някакъв пакет. Нищо не бях хвърлял и отказах да призная. Тогава започнаха да ме бият” твърди Филипов. При първия побой полицаите го удряли в бъбреците и той се напикал.

„Закараха ме в болницата и после ме върнаха в ареста. Сутринта около 5.30 пак ме извадиха и започнаха истинския мариз. Биеше ме един полицай- други четирима гледаха и се гавреха с мен. Заплашиха, че ще ме убият и ще ме хвърлят на боклука. Риташе ме с шутове и ме удряше с палка по гърба и гърдите”, разказва Филипов и показва синините по тялото си.

Побоят продължил близо 40 минути, а "палачът" бил мъж на въраст 35-40 години, с гола глава и висок 1,70 см, спомня си Трифон. 

Той си е извадил медицинско и е пуснал жалба в прокуратурата в Пазарджик. Изпратил е копия и до министъра на МВР и до Инспектората на МВР.

Филипов работи като финансов консултант в кредитна фирма. Признава, че има криминална регистрация , заради цигара марихуана, с която е хванат преди 3 години. 

"Дори и да съм най- големия престъпник, това ли е начинът някой да раздава правосъдие? Няма ли съд в тази държава? Защо през 2015 година се прилагат методи като в милицията преди 30 години" коментира той. 

„Нямам данни да е употребено насилие спрямо лицето или да е задържано неправомерно”. Това съобщи за TrafficNews.bg говорителят на МВР-Пазраджик Мирослав Стоянов.

Той уточни, че на първи март вечерта около 23,30 часа Трифон е засечен от автопатрул. Той е изхвърлил полиетиленово пликче с 62 грама суха марихуана. Той било достатъчно за направата на 60-70 цигари.

При обиск в якето на задържания е открито бяло прахообразно вещество – около половин грам амфетамин. Задържан е за притежание и разпространение на високорискови вещества”, коментира още Стоянов. След като е сезирал прокуратурата, най-вероятно ще бъде образувана проверка в районното управление, каза още от полицията в Пазарджик.

Как друг мъж беше пребит, докато спи от трима непознати - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg