Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 40-годишния пловдивчанин Атанас Геновски  за това, че хулиганствал и нападнал с  мачете  мъж на автомивка.

Екшънът се е разиграл на  9 юли 2015 година. Тогава пострадалият закарал, управлявания от него микробус „Мерцедес Вито" на автомивка Пловдив. Докато свалял вещи от колата, чул шум от паркиране на друг автомобил, чийто водач му извикал:

„Ей, докога ще те чакам? Кога ще ми плащаш парите". Той се обърнал и видял Атанас, който размахвал нож с назъбено острие – тип „мачете". Той се приближил към микробуса и ударил с ножа страничното стъкло на автомобила, направил прорез, и след това започнал да троши останалите, както и нарязал две от гумите на колата. Докато вандалства, продължавал да ругае и викал: „Сега ще те глобя с 10 000 евро". Пострадалият напуснал района на автомивката, възмутен от  поведението на обвиняемия. След като повредил имуществото, Атанас  прибрал ножа, качил се на собствения си автомобил и се оттеглил по бул. „Южен".

По делото е назначена съдебно-стокова експертиза, която е установили, че са били унищожени шест стъкла на автомобила - предни и задни, както и две гуми – всичко на обща стойност 714 лева.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият не се е признал за виновен.  

Още новини ТУК

TrafficNews.bg