8 години затвор получи 34-годишният Красимир А., който е изнасилил млада пловдивчанка на надлез „Родопи”.

След обвинението от районната прокуратура съдът постанови 34-годишният мъж да излежи 8 години при първоначален „строг" режим затвора.

Красимир А. е признат за виновен за това, че на 30 юли 2015 около 22 часа в гр. Пловдив, в района под надлез „Родопи", изнасилил 25-годишна жена, като отправил заплахи към нея, че ако се съпротивлява ще я заколи, защото имал нож. Пострадалата била студентка в гр. Пловдив и същия ден се е прибирала от работа. Тя вървяла пеша към дома си, когато усетила, че към нея се приближил непознат мъж, който й казал да мълчи и да върви заедно с него. Жената се опитала да се съпротивлява и да избяга, но обвиняемият я издърпал в района на загражденията под надлеза и я изнасилил. След това я предупредил да си мълчи, защото знаел къде работи. По делото са били назначени експертизи, които доказват, че Красимир А. е извършител на деянието. Същият е бил разпознат и от пострадалата.

 До момента Красимир А. е осъждан 24 пъти, основно за престъпления против собствеността. Първата му присъда е през 1999 г., за кражба. Последната присъда е от 2014 г., когато е бил осъден на 11 месеца „лишаване от свобода" при „строг" режим за извършена кражба и е освободен от затвора през август 2014 г.

Присъдата на Районен съд-Пловдив е постановена при условията на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемият е признал вината си. Съдебният акт може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg