Плантация с канабис бе разкрита край Раковски вчера. Трима са в ареста, след акция на служители от районното в Раковски и Криминална полиция. В операцията са участвали и полицаите от Специализираните полицейски сили.

Марихуаната била закътана в гориста местност край Момино село,  която местните наричат „Влачи вода“, научи TrafficNews.bg. Там между няколко канала, местни младежи се захванали с „биоземеделие“ . В основата на проекта бил младият „фермер“ Павел , който на 31 години вече има криминално досие, включващо  пласиране на фалшиви пари. Заедно с приятеля си Николай /25/  засяли 42 корена с канабис като полагали ежедневни грижи за тях. Между растенията полицаите открили пръскачка с препарат за растителна защита, земеделски сечива и други пособия. Марихуаната била почти готова за сушене, а земеделците явно са я поливали с утайка от кафе, за да направи по-големи глави. Полицаите ги заловили, точно като поливали растенията.

По-късно , при обиска в дома на Павел, полицаите открили още няколко корена марихуана в двора му. Николай също си бил засадил марихуана в саксиите на балкона- вероятно за лично ползване.

След разпитите е задържан още един млад мъж от Раковски. В двора на 27-годишния Петър са намерени още няколко корена канабис.

Срещу тримата са образувани бързи производства по чл. 354В, ал.1 от НК. Задържани са с прокурорска заповед за 72 часа.

TrafficNews.bg