Тежка катастрофа на кръстовището на ВСИ се размина по чудо без тежко пострадали. БМВ отнесе хонда, в която пътувало семейство от Пловдив с 9-годишната им дъщеря. Ударът бил толкова силен, че детето е излетяло от задната седалка и се ударило в таблото. Отвореният ербак на предните седалки спасил малката и пътниците от по-сериозни травми. Те бяха прегледани от пристигналият екип на Спешна помощ, но не се наложи да бъдат хоспитализирани. 

Водачът на беемвето бе с аркада на дясната вежда, а пробата за алкохол, която му направи дежурният полицейски екип , се оказа положителна. Дрегерът отчете 0,86 промила и шофьорът бе откаран в болницата за преглед и за кръвна проба. 

"Пътувахме по Асеновградско шосе, връщахме се от уикенд в Смолян. Шофираше съпругата ми. минахме на зелено с нормална скорост. човекът с беемвето идваше от противоположната посока и се опита с голяма скорост да направи ляв завой в посока "Метро" , но ни удари" разказа бащата на момиченцето. 

"Доста се изплаших. За първи път ми е, но вече ми минава. Само коляното ми е малко ужулено. Горкото беемве обаче!" коментира малката пътничка за TrafficNews.bg

 

Движението в района на кръстовището на ВСИ в момента е силно затруднено. TrafficNews.bg съветва водачите да намалят скоростта в този участък и по възможност да изберат обходен маршрут. 

Бел. авт. От етични съображения не съобщаваме името на участниците в произшествието, тъй като все още не са уведомили близките си. 

TrafficNews.bg