Шестима нарушители на пътя при акция на КАТ вчера. Към 16 часа пътни полицаи реагирали на сигнал за катастрофа с материални щети между Пловдив и Брестник. Пристигналите на място служители установили, че единият от автомобилите – “Опел”, бил напуснал местопроизшествието. След кратко издирване било установено, че колата управлявала 32-годишна жителка на село Белащица, чиято алкохолна проба отчела 1,97 промила. С полицейска заповед жената е задържана за 24 часа в Първо РУ.

Същите мерки са взети и спрямо трима неправоспособни водачи в Пловдив. На бул. “България” 26-годишен мъж управлявал лек автомобил “Мерцедес” без да притежава шофьорска книжка. В срока на наложени административни наказания в жк “Тракия” бил 24-годишен шофьор на лек автомобил “Ситроен”, а на ул. “Батак” – 34-годишен водач на лек автомобил “Форд”.

В селата Крушево и Триводици с отнети свидетелства за правоуправление зад волана на леки автомобили били хванати местни жители, съответно на 69 и 30 години. По случаите са образувани бързи производства. 

TrafficNews.bg