54-годишен мъж  от село Дълбок извор е бил убит вчера. Иван Кузмов е бил открит в дома си с множество прободни рани. Няколко часа по-късно полицията е задържала убиеца - Васил Бойчев /36/ . 

Окръжна прокуратура – Пловдив му е повдигнала обвинение за умишлено убийство  и наблюдаващият прокурор е разпоредил задържането му за срок от 72 часа.

Обвиняемият е признал вината си, като е обяснил, че е бил пиян и не помни нищо. Полицаите са открили ножа, с който е намушкан Кузмов. 

Двамата мъже не работят нищо, открай време злоупотребяват с алкохол. В селото не знаят да се имали стара вражда или неуредени финансови отношения. Кузмов има съпруга и двама големи сина, но те живеят в Пловдив. Бойчев няма семейство. 

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, биологични експертизи на веществени доказателства и дактилоскопна експертиза. Извършват се разпити на свидетели.

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо обвиняемия на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

TNS.bg