Четирима шофьори са задържани през уикенда в Пазарджик и областта. В петък вечерта в полезрението на автопатрул попаднал джип „БМВ“ , управляван от 35-годишен пазарджиклия. Оказало се, че той бил зад волана на мощното возило под въздействието на наркотично вещество.

В ранния следобед на събота полицаи в Панагюрище засекли лек автомобил „Мицубиши“ с водач 46-годишен панагюрец. След тест с дрегер уредът отчел „скромните“ 3.07 промила концентрация на алкохол.

Вчера следобед на кръстовище във Велинград станала катастрофа между два леки автомобила. На мястото пристигнали полицаи, като при направените алкотестове на единия от водачите –мъж на 39 години от Белово дрегерът отчел 2.59 промила.

Най-агресивен се оказал 47-годишен столичанин. Късно снощи на улица в Панагюрище той бил спрян за проверка от автопатрул на местното полицейско управление. Мъжът категорично отказал да предостави документите си за самоличност, да бъде тестван с дрегер, държал се агресивно, като обиждал и заплашвал двамата униформени. Това наложило да бъде задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище.

Така освен с актове са установени административни нарушения агресивният водач се сдобил и с бързо производство за престъпление.