Апелативният спецсъд остави петима от участниците в група за телефонни измами в ареста. Втората инстанция изцяло потвърди решението на спецсъда от 21 април.

Магистратите счетоха, че има обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има реална опасност да извършат друго такова.

Съдебният състав прие тезата на Прокуратурата, че е налице и опасност обвиняемите да се укрият. Държавното обвинение изтъкна факта, че един от другите шестима участници в групата, задържани в Румъния, е имал наложена забрана да напуска страната по друго производство, но се е оказал в северната ни съседка.

Предстои румънските власти да приключат процедурата по екстрадиция на задържаните там с Европейска заповед за арест шестима българи и да определят дата на предаването им на българските съдебни органи. Решението на съда е окончателно.

Мишинито измислил "полицейската акция", Бобито я прилага. Как работят ало измамниците?Всичко започва с: "От Криминална полиция се обаждам, казвам се гл. инспектор…"

Как разбиха ало бандата на Бобито, която прави най-големите удари в СофияТарторът и основните играчи в схемата остават в ареста в Румъния, готвят тяхното екстрадиране

Ало бандата на Бобито като семейна фирма, TrafficNews разкри кой кой е в схематаБащата и братовчеди на тартора са звъняли на жертвите и са организирали набавянето на SIM картите и "мулетата"

Разбиха ало бандата на Бобито, направил удар за 600 бонаПри акцията в Горна Оряховица и Румъния са задържани 30 души, иззеха 6 лимузини