Разбитата в четвъртък при акция у нас и в Румъния банда за ало измами е работела като семейна фирма., научи TrafficNews.  Неин тартор е 28-годишният Борислав Димитров-Бобито, който има зад гърба си 6 присъди и е лежал в затвора.

Той се прочу с удар за 600 бона през 2015 г., когато измами баба от Първомай. Бобито, който беше задържан в Румъния, е впрегнал в престъпната си схема предимно роднини. В ролята на въртачи (хората, които влизат в пряк контакт с набелязаната жертва по телефона) са  братовчедите му Георги Димитров и  Димитър Маринов-Миткас. Същата задача изпълнява и Атанас Атанасов- Малката Рака, който не е от клана. Те имат водеща роля, защото трябва да са убедителни и добри психолози, коментират криминалисти.

Братовчед е и Николай Стефанов –Питката, който е единият от логистиците в групата. Отговаря за набавянето на СИМ картите, "мулетата", хотелите (когато звънят от Румъния), храната и всичко нужно по организацията.

Същата функция в престъпната схема изпълняват бащата на тартора Бобито-Димитър Василев,  както и неговите племенници Илиян Стефанов –Льонито (брат на Питката)! и Николай Златков-Шокито.

В ролята на мулета е влязло цяло семейство от София. Става въпрос за майка, баща и дъщеря. Те работили с измамниците от 2017 г., като най-дейна е била дъщерята.

Вижте какво каза бащата на логистика в бандата Атанас Атансов-Малката Рака по време на акцията на жандармерията и полицията  в четвъртък в Горна Оряховица:

 МВР пусна схема с ролите на членовете на разбитата ало банда, която е eдна от най-големите у нас. TrafficNews попълни конкретните имена на участниците в престъпната организация.

МВР пусна и запис от полицейските операция у нас и в Румъния срещу бандата телефонни измамници. На видеото се вижда как арестуват по гащи участници в групата на Бобито, както и богата колекция от SIM карти и телефони. 

Ето запис от акцията у нас:

Вижте как действат и румънските полицаи:

TrafficNews влезе в имота на тартора на ало мафиятаБорислав Димитров-Бобито хванат в Румъния, ръководел най-голямата банда за телефонни измами у нас

Разбиха ало бандата на Бобито, направил удар за 600 бонаПри акцията в Горна Оряховица и Румъния са задържани 30 души, иззеха 6 лимузини