Вчера на територията на областта са станали 22 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 5 катастрофи с петима ранени. 

Двама шофьори пострадаха при пътни инциденти вчера в областта. Около 13.10 часа, след изхода на Пловдив в посока Хасково лек автомобил “Лада”, управляван от 60-годишен мъж от Хасково, не спазил дистанция и блъснал отзад товарен автомобил “Мерцедес”, чийто 46-годишен водач от Пазарджик е настанен в болница за наблюдение. Двадесет минути по-късно на пътя между Куклен и Яврово, при извършване на ляв завой лек автомобил “Фолксваген” отнел предимството и блъснал лек автомобил “Пежо” с 30-годишне шофьор от Пловдив. Хоспитализиран е 67-годишен от Куклен, който управлявал първата кола. Алкохолните проби на четиримата водачи са отрицателни. Двете произшествия са отработени по административен ред от служители на сектор “Пътна полиция”. 


Мъж е без сериозни травми след като катастрофира с автомобила си. Произшествието настъпило вчера, около 9.15 часа, на пътя между селата Калояново и Дуванлии. 28-годишният мъж от Раковски изгубил контрол над управлявания лек автомобил “Сеат”, в резултат на което колата излязла вдясно извън пътя и се блъснала в дърво. Шофьорът е прегледан на място от екип на спешна помощ и освободен за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол. 

TrafficNews.bg