„Това не е сплашване, това е опит за убийство и не само на мен, на всички съседи”, коментира фоторепортерът Борислав Пенков, пред чиято врата тази нощ бе запален умишлен пожар.  

Пламъците бързо обхванали вратата на жилището на фотографа, гъст дим изпълнил стълбищното пространство, предава Нова тв.

„Първо чухме гърмежи, после се събудихме малко и всичко беше в пушек тук в стаите, не можехме да видим входната врата. Излязохме на терасата, обадихме се на 112.”, разказа един от съседите Калин Митев.  

Арестуваха Кюфтето за палежа пред апартамента на репортера тази нощ СНИМКИПетък преби Борислав Пенков миналата година

Пожарът е унищожил електрическото табло на целия вход. Служители на EVN казват, че всичко е унищожено.

Борислав припомня, че това е третия случай на посегателство срещу дома му след като заведе дело за нанесен му  побой по време на работа

Борислав Пенков казва, че не е получавал лични заплахи. Посегателствата обаче започнали след като правил снимки на едно изгоряло  заведение. „Служебно от там започнаха  всичките неща и побоища, и  трошене на стъкла. Оттогава, аз неуредени сметки нямам с  други хора. И считам, че  след като сме сключили  споразумение, значи сме оправили  нещата, но явно нещата не са оправени”, казва журналистът.

Полицията вече е задържала 37 годишен мъж,  като се установява съпричастността към престъплението. Разпитани са свидетели  на пожара, а в момента служители на енергодружеството се опитват да отстранят аварията, за да пуснат тока на живеещите в сградата.