Около 04.50 ч., на ул. „Христо Смирненски“ в Габрово възникнал инцидент с два леки автомобила –БМВ, управлявано от 31-годишен мъж от Габрово, и полицейски автомобил „Опел Астра“, управляван от 35-годишен служител на Районно управление –Габрово.

Минути преди това, при обход по ул. „Скобелевска“ в града, в района на пл. „Игото”, патрулният екип забелязал мъж във видимо нетрезво състояние да се качва в БМВ и да потегля по ул. „Брянска“.

Полицейските служители го последвали. На ул. „Хр. Смирненски“ водачът на БМВ-то изгубил контрол над автомобила, превозното средство се завъртяло, ударило се в дърво и спряло на платното с предната си част срещу движещия се след него полицейски автомобил.

За да избегне челен удар, униформеният служител завил наляво и автомобилът се ударил в пътен знак.

Пострадали при инцидента няма. По двата автомобила са нанесени материални щети. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол. Техническото средство отчело на полицейския служител нулев резултат, а на водача на БМВ-то, 1,37 промила.

Взета им е била кръвна проба за химически анализ. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая в Следствения отдел на Окръжна прокуратура-Габрово е образувано досъдебно производство.

Още новини ТУК

TNS.bg