Два дни, след като "грижовна" майка се опита да зарадва сина си в затвора с чушки, пълнени с амфетамини, вместо с ориз, друга вярна съпруга бе арестувана при опит да внесе дрога в затвора. Този път обаче не с чушки, а с маратонки.

Предполага се, че наркотикът е бил предназначен за съпргът й Гогочито, който заедно с брат си излежава присъда за разпространение на дрога. Жената вероятно е предполагала, че по време на празниците контролът на внасяния за затворниците багаж е по-занижен, но сметките й се оказали криви и тя посрещната новата 2015 година в ареста на Първо районно.

Очакват се резултатите от експертизата, за да стане ясно какво е било количеството на активното вещество в пратката. 

Двамата братя били от затворниците , които често създавали проблеми на управата. До наказания обаче не се стигало често, тъй като заплашвали, че ще се нагълтат с пирони или ще си пререже вените. 

Със или без екстри, новогодишната нощ в затвора е минала спокойно. Лишените от свобода са празнували с гозби, изпратени от техни близки, а килиите и коридорите са украсени с гирлянди и хартиени фенери, изработени от самите тях. Затворниците се забавлявали с любимия си виц:

- "За много години!", поздравил директорът на затвора  затворниците на 1-ви януари.

- "Да ти се връща!" , отговорили му те.

TrafficNews.bg