Тежка верижна катастрофа стана преди минути на кръстовището на булевард „Александър Стамболийски” и улица „Димитър Талев” в пловдивския район „Южен”. Сблъскали са се 4 автомобила и един микробус, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Един от автомобилите във верижната катастрофа е с чужда регистрация. Той се е движел от затвора към Коматевския възел. В същата посока зад него се е движел с висока скорост и микробусът. Според разказа на виновния шофьор на буса, италианската кола е спряла на жълт сигнал на светофара много рязко. 

"Не можех да реагирам толкова бързо. Бусът не е кола и не можах да спра. От там ударих италианеца. Той се удари в други 2 коли, аз продължих и се ударих трета кола.", разказа още виновния водач.

В болница са откарани италианският шофьор и спътника му. TrafficNews.bg  научи, че малко преди удара, италианецът е оставил майка и дете от български произход на метри от инцидента. Шофьорът на микробуса е на видима възраст около 45 години. Той е ударил главата си в стъклото след внезапния удар. Леки наранявания има и по ръцете. 

"Добре , че детето е било свалено по-рано, защото задницата на колата е смазана до неузнаваемост. Шофьорът с буса караше поне с 80-90 километра в час", разказват участници в катастрофата.

Района продължава да бъде блокиран и във всички посоки има голямо задръстване.

Припомняме ви, че снощи на същото кръстовище беше блъснато 7-годишно дете. Вижте цялата новина ТУК!

TrafficNews.bg