Заместник-кметът на Брезово Димитър Томов, секретарят на общината Стойна Малешкова и служителка на банка ДСК са арестувани вчера при операция на ДАНС, научи TrafficNews.bg. Кметът на Брезово Радньо Манолов потвърди за арестите. Акцията е след разработка, продължила няколко месеца след сигнал за измама с пенсионни фондове.

Има данни, че регистрациите за доброволно пенсионно осигуряване на 500 души от община Брезово са били променени, без писменото съгласие на титулярите. Всички те са били насочени към фонд „Родина”. В много от случаите това е станало без знанието на хората, които си внасят втора пенсионна осигуровка. Други пък са знаели, но не са положили подпис върху документ. Всички прехвърляния били направени с нотариална заверка и фалшиви подписи. Голяма част от нотариалните заверки били направени от зам.кмета на общината. В схемата активно участие имала и Стоянка Шопова, която ръководи клона на ДСК в Брезово. 

"Беше страшно. Навсякъде имаше полиция. Влизаха по къщите", разказват хора от градчето. 

На тримата е наложена мярка за неоклонение 72 часа задържане под стража. Веднага след арестите са започнали разпити на лицата, чиито партиди са прехвърлени. Според запознати  в сигнала, изпратен до ДАНС е имало информация и срещу кмета на общината Радньо Манолов. 

Парашкева Иванова

Вижте ТУК интервю с кмета на община Брезово Радньо Манолов!