С нетрадиционно "коледно" меню приятели се опитали да изненадат затворника Димитър Вълчев, по-известен като Марсола. За празника рецидивистът, който излежава 9-тата си присъда , получил пакет чушки. Не пълни с боб или ориз, както повелява традицията, а с ... пакетчета амфетамин.  Вълчев е зад решетките заради серия грабежи, а за празника майка му пристигнала на свиждане. Жената живеела с чужбина и почти не поддържала връзки с непрокопсаника.

Въпреки това се прибрала за ваканция и решила все пак да го види. На входа обаче съдебната охрана проверили багажа й и намерили наркотика в чушките. Жената била отведена с белезници в Първо районно. Тя казала, че получила пакета от някакви приятели на сина й, но не знаела кои и заявила, че няма общо с дрогата. По-късно жената е била освободена, по случая е образувана предварителна проверка. 

Вълчев е ветеран с 8 присъди. Последното му престъпление е грабеж на млада жена, която се разхождала с 2-годишната си дъщеричка в Цар-Симеоновата градина. Марсола и гаджето му я нападнали и й взели чанта с 280 лева и телефон. На 7-ми май  2014 година той и Елена Кръстева /212/ били в градината. Видели на една пейка до фонтаните Татяна Чонова от Скутаре, която била в града по работа заедно с 2-годишната си дъщеричка.

До нея стояла дамската й чанта с 280 лева, мобилен телефон Алкател за 130 лева, дебитната й карта заедно с листчето с ПИН кода, личната й карта и найлонова торба с покупки. Вълчев и Кръстева се приближили до нея, като мъжът поискал огънче.

Жената му дала запалката си, а мъжът палил неуспешно цигарата си няколко минути, след което започнал да отвлича вниманието й като я питал за непознати за нея хора. В това време Елена се промъкнала зад пейката и взела чантата на Чонова без тя да забележи и бавно се отдалечила. Приятелят й също тръгнал, но след 10 метра си плюл на петите. Това накарало Чонова да се усъмни и да погледне личните си вещи – едва тогава забелязала, че чантата й я няма.

Към 19 часа решили да изтеглят парите от картата от банкомат на ул. Освобождение в Асеновград. Успели да дръпнат едва 10 лева, а по-късно продали мобилния телефон и похарчили крадените пари. Ограбената жена блокирала картата в банката и подала жалба в полицията.

При прегледа на записа от камерата на банкомата, униформените разпознали Вълчев и Кръстева. Преди това Марсола е нападнал и ограбил друга жена в Асеновград. 

TrafficNews.bg