Полицаят Атанас Качаков, служител на ударната бригада от  Трето районно, който бе арестуван в края на месец май, отново застана пред Окръжен съд. Той, в лицето на своите защитници, адвокат Донков и адвокат Вълчев, поиска по-лека мярка за неотклонение.

Причина за това желание са нови обстоятелства по думите на защитата му. По време на заседанието днес адвокат Донков направи доказателствени искания. Той пожела от съда да бъде иззето интервю пред БНТ на вече бившия шеф на Вътрешна сигурност Стефан Банков, в което той твърди, че всички средства за добиване на доказателства, свързани с казуса „Трето районно“ са били манипулирани. Защитата поиска още самия Банков да бъде призован в съдебна зала за официален разпит. Свързан именно с тези му твърдения. В крайна сметка, обаче председателят на съдебния състав отхвърли искането на защитата като неоснователно.

По време на пледоарията си адвокат Донков заяви още, че чрез определението на съда защитата остава с вързани ръце. Той бе категоричен, че в действителност доказателствата срещу Качаков са манипулирани и че са косвени.

Не на такова мнение бе прокуратурата, в лицето на Иван Спиров, той заяви, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за „задържане под стража“.

„От 19 май аз изчезнах от очите на двете си деца,  не съм виновен, не съм извършил нито едно от тези престъпление, моля за по-лека мярка, ако ще да бъде и домашен арест“, каза Качаков пред магистратите.

В съдебна зала днес стана ясно, че Качака вече не е служител на МВР. С решение на вътрешния министър той е отстранен от длъжност.

След близо час и половина заседание магистратите отхвърлиха искането на Атанас Качаков за по-лека мярка.

В мотивите на съда се посочва, че не са на лице нови обстоятелства, които да налагат освобождаването на Качаков. Съдът определи интервюто на Стефан Банков като неоснователно доказателство, което да се вземе предвид. След заседанието защитата на Качаков заяви, че ще обжалват пред Апелативен съд.

Очаквайте подробности!