Отстраняват полицаите били задържан мъж след гонка в Казанлък.

"Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение на служебната дисциплина и същите докато трае това, ще бъдат отстранени от длъжност", каза главен инспектор Христо Петров от РУ - Казанлък.

Полицаите преследват автомобила на мъжа, който не се подчинил на стоп-палка и навлязал в насрещното, след което започнала 30-минутна гонка.

"Започва рисково каране в градската част на града. Впоследствие излиза извън града по околовръстния път в насрещното движение. Предприема много рисково каране много пъти с възможности за ПТП", коментира Петров.

За да спрат автомобила на мъжа, полицаите стрелят с пистолетите си по гумите. 20 минути след като гонката започва, автомобилът вече е извън движение, но преследването не приключва. 25-годишният започва да тича. После полицаите го настигат и въпреки че няма съпротива на ареста, един от полицаите настига вече задържания и започва да нанася удари. Към него се присъединяват и колеги.

 

Повече за случая, вижте тук:

Полицаи налагат с палки и ритници арестувания мъж в Казанлък след гонкатаНа кадрите се виждат как униформените налагат мъж в междублоково пространство