За брутално полицейско насилие над арестувания тази сутрин мъж в Казанлък, съобщи казанлъшкият сайт Пресс ТВ. Те са получили видео, на което се вижда как униформени налагат мъжа с палки и ритници. По-рано той бе задържан след гонка с полицията, като униформените са произвели изстрели по колата му.

От полицията съобщиха, че след сутрешната гонка по ул. "Никола Петков" мъжът е задържан и отведен в ареста, като му е била взета проба за алкохол и наркотици. Тя е дала положителен резултат за метаамфетамини и марихуана. Задържаният мъж е на 25 години, криминално проявен, няма и шофьорска книжка, но е управлявал "Опел Тигра".

Гонка завърши със стрелба в КазанлъкПреди това органите на реда опитали да спрат кола, движеща се в насрещното

Ето текстът към видеото, което публикува местният сайт:

„Пресен случай от тази сутрин на бул. „Никола Петков“. По неизвестна причина гражданин е възпрепятствал проверка на служителите на кат и навлезнал в насрещно движение. След няколко минутно гонене, служителите на реда го задържаха. ПО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БРУТАЛЕН НАЧИН МУ НАНЕСОХА ТОЗИ ФИЗИЧЕСКИ ТОРМОЗ, ЧОВЕКА БЕШЕ БЕЗЗАЩИТЕН. Освен травмите, същият гологлав полицай нанесе и материални щети като преди това с ритник затвори вратата на автомобила. Изглед от бул.“Александър Батенберг“ 6 към „Никола Петков“ 47. Действието се разигра в 9 без 10 днес. Предполагам, че и преди това го удряха в тунелчето под блока, защото се чуваха нехуманни писъци от същото лице. Това ме предизвика да изляза на тересата..родната полиция ни пази“.