Хероин е бил открит в затвора в Пловдив. В петък близо 1.400 грама от наркотика надзирателите иззели при проверки на трима лишени от свобода мъже, на 26, 29 и 39 години. В Първо РУ са образувани бързи производства, уведомена е районната прокуратура. 

Припомняме, че четирима затворници бяха заловени с наркотици преди дни в затвора в Пловдив. Един от тях - Митко Василев е опитал да вкара в килиите голямо количество хероин, но бил разкрит от наблюдателен надзирател. Дрогата била скрита в дръжката на чанта, с която му донесли хранителни продукти. 

Друг лишен от свобода - Васил Попов , известен в ъндърграунда с прозвището Каш, също е спипан с наркотици. При обиска на личните му вещи са открити 40 пакетчета хероин. 

Друг затворник - Яшар Кок е в ареста, след като е глътнал топче с наркотик, най- вероятно също хероин. Според запознати общата стойност на задържаната дрога е близо 50 000 лева. Той е заловен точно преди да бъде преместен на по- облекчен режим в ТПО "Хеброс".

По всички случаи са образувани досъдебни производства в Първо районно управление.

В началото на годината сериозно количество дрога бе открито при спецакция на Криминална полиция в затвора .  52 грама амфетамин и 5,64 грама марихуана бяха иззети при проверка в килията на затворник. "Магазинът за дрога"е бил открит от полицейско куче, което надушило складираната дрога.

Като притежател на наркотиците е задържан 54- годишният Илхан Ариф от Столипиново. Мъжът излежава 5 - годишна присъда за контрабанда на цигари.  

TrafficNews.bg