Собственикът на цех за дограма в „Изгрев” Ангел Карагьозов отново не се яви пред съда, под предтекст, че е болен. В съдебната зала, адвокатът му Орлин Търновалийски представи болничен лист от днес. Карагьозов е с повдигнати две обвинения, за които трябва да отговаря пред Темида. Едното е за участие в схема за купуване на гласове преди изборите през април месец 2021 година, а другото - за незаконно притежание на боеприпаси.

Делото срещу него трябваше да стартира още през февруари, но тогава Карагьозов отново беше болен. Тогава защитникъм му пак представи болничен лист, според който бяха налице уважителни причини за неявяването.

Фалстарт на делото за купуване на гласове в Столипиново, организаторът се оказа боленСобственикът на цех за дограма в „Изгрев” Ангел Карагьозов е с две обвинения

В следващото заседание през мартстана ясно, че Ангел Карагьозов не се признава за виновен и делото стартира по общия ред с разпит на свидетели.

Днес обаче от всички призовани да дадат показания се явиха само двама. Все пак съдия Теофана Спасова реши, че ход на делото няма как да бъде даден, без присъствието на подсъдимия и отказа да разпита двамата свидетелите. На всички останали, които не се явиха в съдебната зала беше наложена глоба от по 100 лева.

Следващото заседание е насрочено за 4 октомври.

Арестуваха мъж, заподозрян за търговия с гласове в Столипиново, прокуратурата чака доказателстваСобственик на цех за дограма набирал гласоподаватели за коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

Полицията е задържала двама помагачи на заподозрения в купуване на гласове бизнесмен от СтолипиновоДвамата задържани са признали, че са му помагали на предните избори

Припомняме, че според обвинителния акт, Карагьозов е организирал схема за „купуване на гласове“, като за целта събрал в своя офис група от хора, на които поставил задачи да обикалят по адресите в Столипиново и да предлагат на живущите парични суми, придружени с рекламни материали, като записват в тефтер имената и броя на гласоподавателите, за които са дадени пари. Карагьозов обяснил, че трябва да раздават по 30 лева, но само на хора от ромски произход, като тези пари и рекламни брошури били предназначени, за да гласуват на предстоящите избори за определена политическа партия. Обяснил на хората от така сформираната група да убеждават хората, че трябва да станат застъпници и по време на изборите да гласуват за ПП „Герб“, както и да обикалят из махалата и да казват на други хора да гласуват за същата партия и ако правили последното щели да получат още по 50 лева.

Част от разпитаните по делото свидетели твърдят, че на предходните парламентарни избори е била създадена организация за купуване на гласове в кв. „Столипиново“, в полза на три политически партии. Ангел Карагьозов не е криминално проявен и няма криминално досие.

При залавянето му в началото на юли миналата година бяха иззети три тефтера, съдържащи лични данни - около 2000 имена и адреси с броя на обитателите им като евентуални гласоподаватели за определена политическа партия, компютърна конфигурация, DVR със записи от видео наблюдение, таблет, преносими флаш памети и мобилни телефони.

Бележник с 2000 имена е намерен в цеха на мъжа, заподозрян за покупка на гласове в СтолипиновоСобственик на цех за дограма набирал гласоподаватели за коалицията "Изправи се! Мутри вън!"