Собственик на цех за дограма в „Изгрев” Ангел Карагьозов се оказа болен и не се яви днес в съдебната зала на Районен Съд-Пловдив. Той е с повдигнати две обвинения, за които днес трябваше да отговаря пред Темида. Едното е за участие в схема за купуване на гласове за определена политическа партия, преди изборите през април миналата година. Второто е за незаконно притежание на боеприпаси. Защитата на Карагьозов, в лицето на адвокат Орлин Търновалийски представи болничен лист, според който са налице уважителни причини за неявяването.

Арестуваха мъж, заподозрян за търговия с гласове в Столипиново, прокуратурата чака доказателстваСобственик на цех за дограма набирал гласоподаватели за коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

Прокуратурата: Свидетели твърдят, че три партии са купували гласове в СтолипиновоКонстатирано, че наказателното производство е започнато като бързо, без да са налице законовите предпоставки за това

На днешното заседание трябваше да стане ясно, дали Карагьозов ще признае вина за престъпленията по които е обвинен или ще отрече обвиненията срещу него.

Според обвинителния акт, той е организирал схема за „купуване на гласове“, като за целта събрал в своя офис група от хора, на които поставил задачи да обикалят по адресите в Столипиново и да предлагат на живущите парични суми, придружени с рекламни материали, като записват в тефтер имената и броя на гласоподавателите, за които са дадени пари. Подсъдимият  пояснил, че трябва да раздават по 30 лева, но само на хора от ромски произход, като тези пари и рекламни брошури били предназначени, за да гласуват на предстоящите избори за определена политическа партия. Обяснил на лицата от така сформираната група да убеждават хората, че трябва да станат застъпници и по време на изборите трябва да гласуват за ПП „Герб“, както и да обикалят из махалата да казват на други хора да гласуват за същата партия и ако правили последното щели да получат още по 50 лева.

Следващото заседание е отложено за края на март.

Бележник с 2000 имена е намерен в цеха на мъжа, заподозрян за покупка на гласове в СтолипиновоСобственик на цех за дограма набирал гласоподаватели за коалицията "Изправи се! Мутри вън!"