Пловдивският апелативен съд отмени присъдата от 2 години и 8 месеца затвор на Стефка Стефанова, която на 4 септември 2020 г. на разклона за село Куртово челно се сблъска с друг автомобил. При катастрофата загинаха 34-годишен мъж и 74-годишната майка на Стефанова.

През януари тази година жената беше осъдена на първа инстанция, след като призна изцяло фактите и обстоятелствата, така както са описани в обвинителния акт и се ползва с 1/3 по-ниска присъда от наложената. Магистратите лишиха Стефанова и от право да управлява МПС за срок от 4 години, като със същата присъда Окръжният съд я осъди да заплати на всеки от 8-те частни обвинители разноски за повереник в размер на по 6000 лв. за всеки от тях, или общо сумата от 48 000 лева.

След присъдата всички страни останаха недоволни от наказанието и обжалваха пред Апелативния съд. Преди дни магистратите са отменили наказанието и са постановили делото да се върне за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд. В мотивите на апелативните магистрати е посочено, че първоначално процесът е започнал по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, а в последствие, след оттеглянето на един съдебен заседатели е проведено ново разпоредително заседание и делото е приключило по една от съкратените процедури, което от своя страна е нарушение на процесуалните процедури.

Така, почти 4 години след трагичния инцидент , делото все още не е изяснено и процесът срещу Стефка Стефанова ще започне отначало.

Близо 3 години затвор за шофьорка, причинила в катастрофа смъртта на майка си и на друг шофьорСтефка Стефанова трябва да заплати на 8-те частни обвинители общо сумата от 48 000 лева