Три банкомата в район "Южен" осъмнаха разбити на 16 април, а две седмици по-късно виновникът за вандалския акт е в ареста. Зад решетките е 47-годишният Петър Пандуров, който нападнал с чук машините за пари и е разбил дисплеите им. От банкоматите не са установени липси на пари, а след ареста става ясно, че нападението е било акт на отмъщение. Разбиването на банкоматите обаче не удоволетворило жаждата за мъст на пловдивчанина, защото на следващия ден 5 автомобила на EVN в същия квартал осъмнали потрошени. 

TrafficNews потърси предисторията на двата вандалски акта.

Пандуров живее в Кючук Париж, още началото на пандемията от коронавирус губи работата си, съответно и доходите си. Прекарва голяма част от времето си в социалните мрежи, където публикува свои монолози за състоянието на държавата, споделя свои размисли и страсти, дава наставления и сипе обиди и заплахи по адрес на управляващите. От онлайн изповедите му става ясно, че началото на паднемията и извънредното положение са му попречили да започне работа като таксиметров шофьор. Докато е без работа, спестяванията му се стопяват и той остава без средства.  Междувременно обаче идва време за плащане на  сметка за ток. Мъжът отива до клон на енергоразпределително дружество и иска да му бъдат разсрочени задълженията. 

По-късно, при разпитите заявил, че не може "чужди капиталисти да пият кръвта на народа" и затова решил да отмъсти. Избрал банкомати на банки, които не са български и ги нападнал с чука. Съдбата им последвали и служебните коли на енергодружеството, което е собственост на австрийска компания. 

В рамките на няколко дни Пандуров бил разкрит от криминалистите, а срещу него има събрани и сериозни доказателства. 

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство, а срещу Тодоров е повдигнато обвинение по чл.216 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Междувременно няколко дни след протестите, на Пандуров е съставен акт , тъй като е засечен от полицаи от Първо районно без маска. 

Разказ от първо лице за част от подвизите на Пандуров гледайте във видеото.