При полицейска проверка в жилището на наркопласьор от Добрич, служителите на реда са открили вчера момиче на 18 години, във видимо неадекватно състояние, което е било държано против волята си, съобщиха от пресслужбата на МВР. Незабавно, момичето е било настанено в МБАЛ Добрич.

От един месец момичето е в неизвестност, а от 20 дни е обявено за общодържавно издирване. Полицията я открива в крайно тежко състояние, с видими следи от жестоко изтезаване. При медицинските изследвания, в кръвта на момичето е открито наличието на три вида наркотици. Лекарите са констатирали, че отвлечената е държана вързана, малтретирана и гладна.

Момичето е прието в крайно тежко състояние. Има рани по тялото, останала е кожа и кости.

Наложило се е кръвопреливане. Тя е с рядка кръвна група – АB отрицателна. Лекарският екип е успял да извърши нужните в случая кръвопреливания, доставяйки кръв и от Варна, пише Про Нюз Добрич. За момента лекуващите медици в МБАЛ уверяват, че ще осигурят нужната за пациентката кръв и се надяват да стабилизират състоянието ѝ.

С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан похитителят в Първо РУ МВР Добрич, след което мярката му за задържане е удълъжена на 72 часа. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич. Повдигнати са две обвинения. Работата по случая продължава.