Откриха наркотици в автомобил, използван от директора на Областната дирекция на полицията в Монтана, съобщава bTV. Информацията потвърдиха и от Окръжната прокуратура.Дрогата е открита в служебен джип, иззет по дело през 2010 година. Колата е закарана на ремонт в работилницата на МВР в Монтана. Тя се ползва от шефа на Областната дирекция на полицията старши комисар Ивайло Антонов. Той отказа официален коментар, но спомена, че не е ползвал автомобила от около две седмици и няма представа за намерените вътре наркотици. 

Срещу него вече тече разследване в Окръжната прокуратура, процесуално-следствените действия са започнали незабавно.

"Изпратен е следовател от Окръжния следствен отдел, който извършва оглед на автомобила на място, разпитват се свидетели, след което материалите ще бъдат докладвани на окръжния прокурор за вземане на отношение. Необходимо е време с оглед провеждане на разследване", посочи Лилия Илиева от Окръжната прокуратура в Монтана.

От прокуратурата не съобщиха нито какво е количеството, нито какъв е видът на наркотика. Това ще бъде обявено след експертиза в Националния институт по криминалистика и криминология. Според МВР те сами са пожелали на мястото да отиде следовател.