Козлодуйската полиция разкри голямо количество дрога и помещение за отглеждане и преработка на канабис в село Харедин. На нарколабораторията ченгетата заедно с прокурор се натъкнали в дома на данъчния служител и бивш кмет на селото Кирил Тодоров.

При обиска били намерени изсушени листа от стръкове и съцветия, топчета със зеленикава суха листна маса, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис, пише 24 часа. Иззети са също и голямо количество семена от канабис, които са били подготвяни за засаждане, както и електронна везна. Откритата готова за разпространение дрога била около 10 килограма.

Проверяващите установили, че с отглеждането и преработката на канабиса се занимава 35-годишният син на данъчния Тодор Тодоров. Срещу него е образувано досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.

Кметът на Хайредин Тодор Алексиев сподели, че бли изненадан от това, че младия мъж се занимавал с дрога. Учуден е обаче, че бащата казал пред ченгетата, че не знаел с какво се занимава сина му и не се опитал да спре незаконната му дейност. По същия начин реагирала и майката на наркопласьора Мирослава Тодорова, която пък работи в социалната служба на общинското средище.

Още новини четете ТУК

TNS.bg