Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 58,766 кг хероин, укрити във фабрична кухина на лек автомобил с българска регистрация.

Автомобилът - "БМВ" кабрио, пристига на Митнически пункт Лесово на 11 декември, като е влизала в страната от Турция. Тя е управлявана от български гражданин. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътуваща с него жена са заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверка на превозното средство митническите служители установяват, че фабричната кухина за прибиране на подвижния таван на автомобила не може да бъде отворена. Шофьорът е заявил, че устройството е повредено и така е закупил колата.

Въпреки неговите твърдения митническите служители извършват щателна проверка и откриват във фабричната кухина общо 114 пакета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест веществото е реагирало на хероин.

По цени на съдопроизводството стойността на наркотичното вещество възлиза на 2 347 080 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. Шофьорът и неговата спътничка - и двамата български граждани, са задържани.

Това е най-голямото количество задържан хероин на Митнически пункт Лесово през последните 5 години.