32-годишният Георги А. е задържан след двойна закана за убийство. В периода  6 април 2014 г. - 14 ноември 2015 г. при Георги А. се заканил да ликвидира  40-годишен пловдивчанин и неговата дъщеря- 16 -годишно момиче, съобщиха от прокуратурата. 

 Той познавал бащата и дъщерята, защото преди време бил нает като работник в семейството. След като напуснал започнал да преследва Х.Г.  като й се обаждал по телефона, причаквал я край училището й, създал й няколко фалшиви профила в социалната мрежа. Установено е, че Георги  се заканвал на момичето да я залее с киселина. При извършено претърсване и изземване в квартирата на лицето са открити множество снимки на непълнолетната, както и две бутилки с киселинна течност. Георги се заканвал по телефона на двамата с репликите: „Ще ти счупя главата. Ще ти разбия черепа. Мир на праха на гражданите на Париж, но бих станал джахидист, за да убия Х.Г. и К.Г.“ и др.

Определението, с което Районен съд-Пловдив е взел постоянна мярка „задържане под стража“,  е влязло в сила на 22 ноември 2015 г.

 TrafficNews.bg