Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост бе повдигнато днес на Ангел Личканов, научи TrafficNews.bg. То е в следствие на инцидента през февруари, при който Личкана блъсна 6-годишно момче, което впоследствие почина в болницата. 

Шестокласникът от ромски произход, пострада при пресичане на бул. "Цар Борис Трети Обединител" в района на "Тримонциум". След инцидента Личкана разказа, че момчето е изскочило внезапно пред джипа му и се ударило в страничното огледало. Той беше арестуван, като остана 24 часа зад решетките.

"Много съжалявам за детето. Наистина не съм виновен, но не биваше да става така. Но то само изскочи пред колата", коментира заTrafficNews.bg Личканов, който не се е признал за виновен. След инцидента той неколкократно е правил опити да се свърже с близките на момчето. "Предлагах им помощ, но никой не се обади. За съжаление за децата от махалата това е бизнес- да скачат пред колите и послед изнудват шофьорите. Но понакога има фатален край" заяви Личкана.

В обвинението е уточнено, че виновният шофьор е направил всичко възможно да помогне на пострадалия. Член 343 предвижда от 2 до 6 години лишаване от свобода. 

"Ще искаме нова техническа експертиза, тъй като според обвинителният акт Личканов е карал с превишена скорост. Това обаче няма как да е вярно, тъй като той се е движел в колона, тъй като е имало задръстване. Това означава, че цялата колона се е движела с превишена скорост" коментира адвокатът на Личканов- Стоян Донков. 

Личкана е с мярка за неотклонение "подписка".

TrafficNews.bg