Републиканският шампион по борба Мариян Ганев от Сливен, разследван за среднощни грабежи в Слънчев бряг, е на свобода под парична гаранция от 3000 лева. Мярката му е наложена веднага, след като 22-годишният спортист е изписан от болница.

Ганев бе приет в УМБАЛ Бургас на 13 юли заради инфектирана порезна рана на ръката и остана в здравното заведение три денонощия, пише 24 часа.

Той се разследва за нападения над чужди летовници заедно с брат си Даниел на 20 г. , също борец и 19-годишния Николай Бабачев от пловдиското село Бенковски. Даниел и Николай са с мерки за неотклонение "задържане под стража", които им наложи на 13 юли районният съд в Несебър. Днес двамата ще обжалват пред окръжни магистрати от Бургас.

Във всеки един момент мярката на 22-годишния Мариян Ганев може да бъде променена и той да бъде задържан, в момента се събират доказателства за неговото участие в грабежите, коментираха разследващи. Двамата братя борци и аверът им Николай бяха задържани след спецакция на полицията в Несебър и служители на СДВР. В квартирата на Ганеви бяха открити близо 200 грама канабис и 10 грама амфетамин, припомнят запознати.