Оставиха в ареста синa, убил собствената си майка заради два лева. Решението е на състав на Шуменския окръжен съд и наложи най-тежката мярка за принуда на 52-годишният Фадли Реджебов от село Стоян Михайловски. Фаталните удари, които мъжът нанесъл по главата и тялото на майка си, 80-годишната Макбуле Мухаремова, е бил с дървената фурнаджийска лопата, която стояло в коридора на бедняшката къща.

Двамата живеели в една единствена стая и най-вероятно майката е умряла през нощта в леглото си. Пийналият мъж дори не разбрал, че тя се мъчи, пише 24 часа. „Не съм искал да я убивам, стана случайно”, това казал в обясненията пред разследващите синът, но признал, че се ядосал, защото същата вечер тя отказала да му даде 2 лева. „Исках ги за храна”, кълнял се той. Според източници на вестника той най-вероятно ги искал, за да си допие, защото в четвъртък вечерта, когато започнал скандалът, той вече бил изпил 1 литър вино.

Привечер безработният мъж се върнал къщи и поискал от майка си 2 лева, но тя му отказала. Според местни хора година наред Фадли живеел от пенсията на майка си. Ядосан от отказа той грабнал дървената лопата за хляб и почнал да й нанася удари. След скандала легнал да спи. На следващата сутринта станал рано и пак обиколил селото.

После се върнал вкъщи и заварил майка си мъртва. Обадил се в кметството и съобщил, че майка му е починала. Веднага дошли съседки, които започнали ритуално къпане на мъртвата и чак тогава повикали личния лекар. Медикът обаче видял раните по челото и отказал да издаде смъртен акт. Според медицинската експертиза Макбуле Мухаремова е починала от съчетана травма от множество удари по главата, шията, крайниците и тялото.

Наблюдаващият прокурор Димитър Арнаудов каза през журналисти, че след като е готова окончателната медицинска експертиза ще стане ясно дали обвинението за това битово убийство няма да бъде променено в по–леко: причиняване на средна телесна повреда, довела до смърт. Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Варненския апелативен съд.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg