Спецсъдът остави в ареста шефа на сектор "Икономическа полиция" Красимир Кръстев и колегите му от Четвърто районно управление в София Марио Дринцолов и Радослав Томов, които са обвинени за изнудване и измама на търговци.  Заедно с тях обвинен е и колегата им Георги Найденов, но той е в болница.  

Най-изненадващото на днешното заседание беше, че петият задържан Антони Апостолов се оказа свидетел срещу колегите си. 

Според показанията му той бил принуден като млад служител да участва в комбината. Пак по негови твърдения, 50% от всички суми от рекета били за тартора на групата Кръстев. Снимки за охолния живот на Апостолов станаха хит в социалните мрежи. "Как точно той се оказа доброто ченге, а другите лоши", гласят част от коментарите.

Другият основен свидетел срещу задържаните полицаи е собственикът на заведение в Лозенец Иван Иванов, който обяснил какви суми са му искани.

Решението на съда не е окончателно. Обвиняемите могат да обжалват пред спецапелативния съд. Адвокатите им обявиха, че ще го направят.

 

Млад колега изпял полицаите рекетьори ВИДЕОТарторът Кръстев подал документи за напускане на МВР и живеел на кредит, твърди адвокатът му