Основен свидетел по делото „Октопод” е загинал при автомобилна катастрофа на АМ „Тракия”. Георги Цветанов е катастрофирал по пътя между Бургас и Стара Загора. Инцидентът е възникнал на 186-ия километър на АМ „Тракия” край Стара Загора.

Цветанов изгубил контрол над автомобила си „Фолксваген Голф”, напуснал пътното платно и се преобърнал. Починал на път за болницата, съобщава bTV, позовавайки се на свои източници. Георги Цветанов е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка и е бил разследван след фалита й. По-късно започва собствен бизнес и търгува със захар.

Цветанов е "нападан" два пъти за свидетелствата си по делото „Октопод”. По-рано защитата на Алексей Петров, обвиняем по делото, разпространи информация, че в банкерския си период свидетелят рязко се е замогнал.

През април Висшият Съдебен съвет временно отстрани от длъжност обвинителя на Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев, защото е оказал натиск върху Цветанов. Тогава обвинителят принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото, Светлозар Костов, в престъпление срещу правосъдието.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg