Пловдивският окръжен съд осъди екскмета на село Милево Никола Мандев на осем месеца пробация.

Той беше признат за виновен в това, че в периода 2007 г. до ,2011 г., като длъжностно лице,не е положил достатъчно грижи за стопанисването на повереното му имущество и от това са настъпили значителни щети за Община Садово - несъбран наем за ползвани от фирма „Елит- 95" ООД , Той е предоставил земеделска земя на млекопработвателната компания и, а несъбрания наем е в размер на 25 000 лева.

През 4-те години на мандата си не е сключил договор, нито е взел стотинка наем от двете фирми Елит -95 ООД и Елит – милк 2000 ООД – собственици на едноименната млечна компания, които ползвали общински земи в землището на селото.

Това е било направено по непредпазливост, без мотив, заради ниска правна култура и лекомислие, се казва в обвинителния акт. Въпреки че нямат контракт,дружествата на млечната компания с площите в землището на Милево всяка година са кандидатствали за субсидия за директни плащания в ДФ Земеделие.

По време на мандата си като кмет на Милево/ 2007-2011/ Мандев получава вече една присъда от 6 месеца пробация за лъжесвидетелстване пред съда и съставяне на неверен документ.

 Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Магистратите му дадоха три пробационни мерки -глоба 500 лева, задължително разписване в службата по пробация три пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител. 

TrafficNews.bg

 

 

 

.