Митьо Мантата, на 48 г., от ромската махала на Чирпан бе застрелян от упор, а за „по-сигурно” и намушкан с нож от трима роми. Трагедията се разигра днес  в западния край на централния булевард „Г. Димитров”, съобщава "Чирпански новини".  Митьо тъкмо докарал с товарна кола за ремонт мотоциклета си, когато бил пресрещнат от нападателите си. Засадата била устроена до автомивката на излизане от града в посока Пловдив, недалеч от циганската махала. Нападателите открили огън от упор и пронизали  циганина с десетина куршума.  Той със сетни сили и  допълзял до кафенето в автомивката. Тук обаче бил застигнат от  приследвачите и довършен с нож.  

Синът му Иисус се опитал да помогне на пострадалия, но бил намушкан в гърдите и получил куршум в рамото. Младият мъж е откаран е в окръжна гръдна хирургия Стара Загора без опасност за живота. 

Кървавият екшън се е разиграл на метри от пазара, който събира хора от града и близките села всеки петък. Цяло чудо е, че в престрелката не е ранен и някой случаен минувач. 

Час по-късно полицията залови двама от нападателите, третият се издирва. Причината за убийството е стара вражда. Началото било преди две години, като причината била момиче.

По непотвърдена информация се предполага, че нападението е отмъщение за станало миналата години убийство в циганската махала в Чирпан. 


Снимки Бранимир Борев
TrafficNews.bg