Побоят, довел до смърт във варненския мол, не бил първи инцидент за задържаните. Тримата гардове и преди посягали на хора в търговския център, твърди прокуратурата. Съдът остави в ареста охранителите, заподозрени за фаталния побой на 52-годишния мъж. 

Ангел Николов на 24 години, Красимир Димитров на 22 и 19-годишният Цветан Маринов останаха безмълвни в съдебната зала. Стана ясно, че за двама от охранителите - Ангел и Красимир, това не е прецедент, а обвинението разполага със свидетелски показания на други потърпевши, съобщи Нова тв.

Аутопсията е установила, че Нягол е починал от тежка гръдна травма и перфорация на белия дроб. За защитата обаче повдигнатите обвинения за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, не са правилни.

Ако се докаже вината им, тримата гардове могат да получат от 15 до 20 години доживотна или доживотна присъда без право на замяна.

И докато Ангел и Цветан криеха лицата си, Красимир дори се усмихваше. През юни миналата година той доби популярност, след като публично предложи брак на приятелката си насред мола, в който работи. Днес годеницата му не беше в съдебната зала.

TrafficNews.bg